Wbp in kleine stapjes

WBP voorkant mapDe Wbp raakt veel van uw bedrijfsactiviteiten

De Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp), in de volksmond ook wel privacywet genoemd, is redelijk abstract; u hebt er in uw directe dienstverlening niet echt ‘last’ van. Toch heeft u bij veel van uw dagelijkse werkzaamheden direct of indirect te maken met deze wet. De inschatting van Bureau DFO is dat die impact van de Wbp op uw onderneming in de komende tijd alleen maar zal toenemen.

Met de serie ‘Wbp in kleine stapjes’ kunt u op snelle en eenvoudige wijze voldoen aan de geldende wet- en regelgeving op het gebied van privacy.

Bestel direct de serie ‘Wbp in kleine stapjes’ voor € 15,- per maand.


Informatie per maand

De voor financiële dienstverleners relevante onderdelen van de Wbp worden in losse stukjes behandeld. Gedurende 12 maanden ontvangt u elke maand een informatiepakket rond 1 of meerdere eisen. Na een jaar beschikt u over alle relevante informatie om het kantoor te laten voldoen aan de relevante eisen van de Wbp. Elke maand behandelen we een onderwerp met de volgende opzet:

  • Korte omschrijving van de wettelijke eis
  • Toelichting in welke situatie(s) de eis relevant voor uw onderneming kan zijn.
  • Heldere uitleg wat de wetgever wil.
  • Waar mogelijk voegen wij modellen bij. Deze modellen versnellen de invoering van bepaalde eisen binnen uw kantoor.
  • Controlelijst. Via deze punten kunt u zelf controleren of de eis is doorgevoerd.
  • Doordat u de informatie over een jaar verspreid ontvangt, krijgt u ook de tijd om deze te vertalen naar uw eigen onderneming. Omdat u ook modeldocumenten ontvangt kan de tijd die u aan de aanpassingen binnen uw bedrijf moet besteden beperkt blijven.

Na 1 jaar heeft u de relevante onderdelen uit de Wbp behandeld en kan worden gesteld dat u op een correcte wijze de privacywetgeving naleeft. Met de controlelijsten kunt u dit nog eens doorlopen.

Daarnaast krijgt u toegang tot onze helpdesk, die kosteloos vragen behandelt.


De kosten

De financiële bijdrage is € 15,- (excl. btw) per maand. Heeft u een Wft-serviceabonnement? Dan bedragen de kosten € 10,- (excl. btw) per maand.

Komt u tijdens het traject tot de conclusie dat u om welke reden dan ook niet meer wilt deelnemen, dan kan dat. U kunt maandelijks opzeggen.


Wilt u weten om welke stappen het gaat?

Bekijk hier de inhoudsopgave.

Heeft u nog vragen? Stuurt u dan een mail naar Agaat van Ekeren, Relatiemanager Bureau DFO, via avanekeren@deno.nl.

 

Klik hier om de serie ‘Wbp in kleine stapjes’ te bestellen.